Groter of kleiner huis

GEZINSUITBREIDING OF KINDEREN HET HUIS UIT: TIJD VOOR AANPASSING?

Baby op komst
Rick en Anita wonen al een tijdje samen en drie jaar geleden begonnen de moeder-en vadergevoelens op te spelen.
Al snel waren ze samen zwanger. In het 3-kamerappartement werd het kleinste slaapkamertje omgebouwd van studeerkamer naar de allermooiste babykamer die je je maar kon voorstellen.

Valentijnsdag-doos
Valentijsdag

De zwangerschap verliep voorspoedig en een gezond babymeisje deed haar intrede ; nu voelde het echt helemaal als een gezin.

Onlangs werden ze verblijd met opnieuw een zwangerschap. Ondanks het gelukzalige gevoel hierover, is het appartement nu ineens veel te klein. Het eerste kindje zit in de exploratiefase en blijkt veel ruimte nodig te hebben, en nu is er dus ook nog een tweede op komst…. Het wordt tijd voor een grotere woning.

Samengesteld gezin
Gerard en Ineke hebben elkaar 2 jaar geleden leren kennen. Ze zijn beiden in de veertig en al een aantal jaren gescheiden. Ineke heeft 2 puberzonen van 13 en 15 jaar, die na de scheiding bij haar zijn blijven wonen.
Gerard heeft 3 kinderen. Twee zonen van 14 en een dochter van 11. Zijn dochter woont bij hem en zijn tweelingzonen wonen bij hun moeder. Om het weekend komen de jongens bij Gerard. Als iedereen bijeen is, is het een drukte van belang en vaak oergezellig.
Gerard en Ineke waren tot over hun oren verliefd. Nu twee jaar later, zijn ze heel zeker van hun zaak: behalve dat zij elkaars gezelschap fijn vinden, kunnen de kinderen het gelukkig ook heel goed met elkaar vinden. Ze hebben besloten dat ze gezamenlijk verder willen en één huishouden gaan voeren. Zowel het huis waar Ineke woont als het huis van Gerard, is niet geschikt voor een gezin met vijf kinderen. Daarom gaan ze op zoek naar een groter huis. Mocht de drukte toch iets te ver oplopen, dan heeft iedereen toch z’n eigen plekje om zich terug te kunnen trekken.

Kinderen vliegen uit
Willem en Maria hebben in de jaren zeventig hun woning gekocht. Het was voor die jaren een moderne woning met 2 badkamers en een woonkamer met een prachtige plavuizenvloer met vloerverwarming. Hun drie kinderen hadden alle ruimte en ze hadden elk een zeer ruime slaapkamer waarvoor ze zelf de kleur voor de muren mochten uitkiezen.
Alle drie de kinderen zijn na hun middelbare school gaan studeren, maar geen van hen voelde de behoefte om op kamers te gaan. De oudste twee hebben inmiddels al een baan en wonen ook al samen met hun allereerste verkering, helemaal aan de andere kant van het land.
De jongste- een echte vrijbuiter – woonde tot voor kort nog thuis. Vier maanden geleden is zij afgestudeerd en besloot om eerste een tijdje te gaan reizen; de wereld te verkennen.
Willem en Maria ervaren nu dat hun huis inmiddels een paar maten te groot is. Ze willen heel graag naar een kleinere woning. Vlakbij hun dorpskern staan hele mooie kleine bungalows; daar zouden we heel graag willen wonen.
Maar daarvoor moeten ze eerste nog hun huidige woning verkopen. … er is nog geen enkele interesse getoond door eventuele kopers voor hun eerst zo moderne woning, dat nu toch wel enigszins gedateerd blijkt te zijn.

Klik hier voor een afspraak!Bespreek uw mogelijkheden

met één van onze experts in een gratis eerste consult

Wij staan klaar om u te helpen met uw huis probleem.

Geef een reactie