Woonruimte zoeken: net even anders

Wie heeft er wel eens gezocht naar (beter) geschikte woonruimte?

Wie ontdekte toen lange wacht tijden of stugge banken

 

Je bent student en op zoek naar eigen woonruimte.
Of Je hebt al een baan, maar woont nog steeds bij je ouders. Eigenlijk zou je heel graag op jezelf willen wonen. Er is alleen te weinig woningaanbod in je woonplaats en omgeving.

 

Woonruimte zoeken:Vooral als je jong bent, is de drang naar vrijheid veelal groter dan de eisen die je stelt aan de woonruimte.

Sta je ingeschreven bij de woningbouwvereniging? Door de lange wachtlijst kan het soms jaren duren voor je een geschikte huurwoning krijgt aangeboden. Wat doe je in de tussentijd? Rustig afwachten of…. ?

[smartslider2 slider=”42″]
 
 

Hieronder staan een aantal tips. Ze zijn helpend om verder te kijken dan alleen het aanbod van de woningbouwcöoperatie waar je staat ingeschreven.

    1. Makelaars:

      Schrijf je in bij verschillende makelaars. Veel makelaars verhuren namelijk woningen die ze niet zo snel verkocht krijgen. De huur is wellicht hoger dan wanneer je huurt bij de woningbouwvereniging. Deze methode is dus het meest geschikt als je een leuk inkomen hebt. Natuurlijk zijn er ook particulieren die op zoek zijn naar een geschikte huurder. Deze zou je kunnen opzoeken op het internet. Marktplaats geeft veel mogelijkheden.

    2. Anti-kraak:

      Ben je alleenstaand of student? Heb je wel eens gedacht aan de mogelijkheid om anti-kraak te wonen? De huur is meestal maar een schijntje. Hiervoor lever je wel een tegenprestatie; je zorgt er namelijk voor dat het gebouw waar je in woont er bewoonbaar uitziet. Dit creëert een stukje veiligheid waardoor het gebouw niet gekraakt zal worden. Er zit wel een keerzijde aan anti-kraak: de huur kan binnen hele korte termijn worden opgezegd. Dit kan betekenen dat je binnen twee weken de woning moet verlaten. Daarom is het een voorwaarde dat je of alleenstaand bent of een stel, maar kinderen worden daarbij niet geaccepteerd.

    3. Samen huren:

      Soms is het heel lastig om als student een kamer te vinden. Heb je er wel eens aan gedacht om met meerdere studenten tegelijk een complete gezinswoning te huren? Dit kun je natuurlijk ook doen als je al een baan hebt en met een aantal hele goede vrienden een compleet huis huurt. Iedereen heeft dan z’n eigen kamer. De woonkamer, keuken en sanitair zijn dan gedeelde ruimtes. Hetzelfde eigenlijk als in een gewoon studentenhuis of gezin.

    4. Zet social media in:

      Via social media kun je al heel snel berichten laten delen. Laat je online netwerk daarom ook weten dat je/ jullie woonruimte zoeken. En misschien vind je het wel heel leuk om je eigen youtube filmpje te maken. Vraag je vrienden of ze dit filmpje voor jou willen delen.

    5. Woonruimte zoeken op de ouderwetse manier:

      Naast de social media is het ook handig om op diverse plaatsen briefjes neer te hangen. Het bericht maak je zo dat je een aantrekkelijk persoon bent en dat je op zoek bent naar woonruimte. De briefjes kun je bijvoorbeeld neerhangen bij de bibliotheek, scholen, winkels enzovoort. Aan de onderkant heb je strookjes gemaakt met daarop je naam, telefoonnummer en e-mail. De strookjes kunnen worden afgescheurd en meegenomen door anderen. Uiteraard laat je het ook je directe familie, vrienden en kennissen weten. Zij kunnen je dan tippen als ze iets geschikts tegengekomen.

    6. Vraag Hulplijn Vastgoed:

      En als je bekend bent met het bestaan van Hulplijn Vastgoed dan kun je daar ook je verzoek neerleggen. Hulplijn Vastgoed heeft een groot online netwerk, maar ook face to face contacten worden goed onderhouden.

 

 

Heb jij ervaring met woonruimte zoeken en heb jij iets anders slims bedacht? Deel je reactie hieronder.
Laat Hulplijn Vastgoed je helpen met onze kennis en netwerk.

Klik hier voor een afspraak!Bespreek uw mogelijkheden

met één van onze experts in een gratis eerste consult

Wij staan klaar om u te helpen met uw huis probleem.

 

Wilt u vaker een blog lezen van hulplijn vastgoed? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

 

Geef een reactie