Gescheiden en toch gebonden door hypotheek

Gescheiden en toch gebonden door hypotheek
Gescheiden en gebonden door hypotheek

Ken je iemand met een eigen huis en die gescheiden is?

Wist je dat je gescheiden kunt zijn en toch nog steeds samen dat ene huis kunt hebben?


Nee het ging echt niet meer, ze waren uit elkaar gegroeid.

Vorig jaar besloten ze als vrienden uit elkaar te gaan. Nou ja… vrienden…, dat was niet helemaal gelukt maar bleek wel min of meer noodzaak. Helaas bleken ze meer dan hun lief was voorlopig toch aan elkaar gebonden te blijven… En dat niet vanwege kinderen die ze gelukkig nog niet hadden. Ook niet vanwege hun hun zwarte labrador, daar hadden ze een bezoekregeling voor getroffen. Nee, iets veel ergers….

 

De scheiding was er zo door: flitsscheiding, daar kwamen ze voor in aanmerking. Gewoon een administratieve procedure, snel en goedkoop.

Officieel zijn ze nu gescheiden, dat dan wel… Alleen zijn ze door de hypotheek nog steeds aan elkaar gebonden en dat voelt als een ketting strop om haar nek. Juist het geld was altijd een strijd geweest, zij was zuinig maar hij… Hij had een groot gat in zijn hand zo leek het.

Gescheiden en gebonden door hypotheek
Gescheiden en gebonden door hypotheek

Dat leuke hoekhuis dat ze vijf jaar geleden samen kochten, wordt hen nu steeds meer een blok aan het been. Geen van beiden kon de gehele hypotheek nog opbrengen. En dus zetten ze hun eerder zo geliefkoosde huis met moderne keuken en verbouwde badkamer te koop. Vooral die badkamer, was zij zo dol op. In het weekend kon ze uren doorbrengen in dat heerlijke bad. Wat hadden ze het gezellig gemaakt met die lime-kleurige handdoeken en de kunstplant van Ikea boven op de kast.

De makelaar waar ze mee in zee gingen, had er alle vertrouwen in. Binnen 3 maanden zou hij hun woning verkocht hebben. Helaas heeft dat anders uitgepakt. Inmiddels staat hun woning al anderhalf jaar te koop. Zij woont er nog, nu samen met haar nieuwe vriend. Ze voelt zich verantwoordelijk voor het huis en de tuin. Dat moet er picobello uitzien, want stel dat er zich toch een keer een kijker meldt…. Alleen tijdens de open huizendag had ze een kijker mogen ontvangen. Ze had zich uitgesloofd om het huis er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien. Zelfs de tip om appeltaart te bakken, zodat zich door het hele huis een heerlijke geur zou verspreiden, had ze ter harte genomen. ’s Maandags heeft ze de rest van de taart maar naar haar werk meegenomen en verdeeld onder haar collega’s.

 

gescheiden en gebonden door hpotheek
gescheiden en gebonden door hpotheek

Liefst wil zij samen met haar nieuwe vriend ergens anders gaan wonen, zodat ze niet dagelijks aan haar ex herinnerd wordt. Maar ja…. Ze moet nog wel steeds de helft van de hypotheek ophoesten. En zoals gezegd; haar ex bleek niet met geld om te kunnen gaan. Zijn belofte en verantwoording voor de andere helft van de hypotheek werd niet altijd nagekomen. Die onzekerheid begon zich echt bij haar te wreken.

 

Ze zou willen dat er snel schot in de zaak komt. Dit geeft haar de kans om samen met haar vriend een heel nieuw leven op te bouwen op een stek die voor hen beiden goed voelt.

Waarschijnlijk zal haar ex daar ook beter mee af zijn. Dat geeft hem ook meer financiële ruimte, zodat hij gewoon weer in een huis kan wonen in plaats van op een kamer.

Onlangs zag zij op facebook een advertentie langskomen van Hulplijn vastgoed. Daar worden mensen zoals zij wel snel geholpen, het streven is zelfs binnen 28 dagen. Ze heeft het contactformulier ingevuld…. Binnen 3 dagen wordt ze gebeld: Spannend!

Laat Hulplijn Vastgoed je helpen met jouw woningprobleem snel op te lossen….

Klik hier voor een afspraak!Bespreek uw mogelijkheden

met één van onze experts in een gratis eerste consult

Wij staan klaar om u te helpen met uw huis probleem.

 

Wilt u vaker een blog lezen van hulplijn vastgoed? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

 

Geef een reactie