Eigen huis, veilige plek onder de zon

Heb je ooit gehoord dat er bij jou of bij jouw in de buurt is ingebroken?

Realiseer je je welke impact een inbraak heeft op je mentale gestel?

 

De zomer is weer voorbij en binnenkort gaan we over van de zomer- naar de wintertijd.

De duisternis treedt nu steeds sneller in en mensen trekken zich terug in hun warme holletje. Je huis is je thuis, comfortabel en gezellig; dat maakt dat het geborgen en veilig aanvoelt. Een veilig huis in een veilige wijk, een veilig gevoel. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het niet. Op allerlei manieren proberen dieven en insluipers met regelmaat in te breken. De impact van inbraak of insluiping is enorm; huis over hoop, dingen weg en een onveilig gevoel. De emotionele schade is vaak vele malen groter dan de materiële-.

 

De meeste inbraken (ongeveer 80 procent: bron Politie.nl) worden gepleegd door ‘gelegenheidsinbrekers’. Een gelegenheidsinbreker gebruikt een tang of een schroevendraaier. Zodra hij ziet waar op eenvoudige wijze wat te halen is komt hij in actie. Hij wil maar één ding: snel zijn slag slaan. Aan goede verlichting, stevig hang- en sluitwerk en degelijke ramen en deuren heeft hij een hekel. Hij houdt ook niet van oplettende bewoners en buren.

[smartslider2 slider=”45″]
 
 

Wist je trouwens dat een aantal gemeenten subsidie verleent om je huis veilig te maken? Informeer bij je eigen gemeente of en welke mogelijkheden en voorwaarden er zijn voor eventuele subsidie.

Wacht niet tot het te laat is!

Hoe beveilig je je woning tegen inbraak?
Er zijn verschillende manieren om dit te doen: hieronder een aantal opties:

 

Tips voor inbraak beveiliging

  • Sloten:
    Gebruik hang en sluitwerk met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Denk ook aan brievenbus beveiliging. Zorg er voor dat het dievengilde niet zomaar met een schroevendraaier naar binnen komt.
  • Barrière stang:
    Kleine ramen boven deuren en bijvoorbeeld de badkamer blijven overdag vaak openstaan voor ventilatie. Een perfecte en vaak gebruikte kans voor inbrekers. Met een bariëre stang is er geen ruimte meer om door een dergelijke opening naar binnen te komen.
  • Verlichting:
    Zo ongeveer de meest voor de hand liggende manier om je huis veilig te maken, is (buiten) verlichting. Sensorlampen: zodra er iets beweegt binnen een bepaalde hoek, schiet direct de lamp aan. Daarnaast is het handig om sowieso te zorgen dat de buitendeur altijd verlicht is.
  • Rolluiken:
    Rolluiken aan de buitenkant van je woning zijn behalve een beveiligingsmaatregel tevens een goede warmte en geluids isolatie. Het forceren van een rolluik van buitenaf gaat gepaard met enorm veel herrie. De hele buurt is direct wakker en alert 😉
  • Hond:
    Over herrie gesproken…. Ooit bedacht hoe handig een waakzame hond kan zijn? Bij een aantal mensen zie je mooie bordjes bij de buitendeur hangen met daarop een hond en de tekst “Hier waak ik”. Zelfs alleen al zo’n bordje kan afschrikken, ook al heb je geen hond in huis.
  • Alarmsysteem en camera:
    Met of zonder echt hele kostbare spullen in huis, een alarmsysteem en eventueel een camera is altijd een goede optie. Behalve dat jezelf gealarmeerd wordt, kun je ook een koppeling naar een beveiligingsbedrijf maken. Kost extra geld maar bij alarm komt iemand in actie met navraag of bezoek. Zelfs een namaak camera “dome” aan de buitenmuur(muren) is, mits realistisch, afschrikwekkend.
  • Woon bewust:
    Veilig wonen is ook bewust wonen. Het beste hang- en sluitwerk helpen immers niet als je ze niet gebruikt of als je tegelijkertijd een raam open laat staan.

 

Wanneer je verschillende opties met elkaar combineert, zal je woning steeds veiliger zijn.

Mocht je meer tips willen lezen, vraag ze bij ons aan, we hebben een handig overzicht.

Heb jij nog andere ideeën om je huis te beveiligen? Laat het ons gerust weten.
En misschien heb je ervaringen met (mislukte) inbraak omdat je je woning goed beveiligd had? Deel hieronder je ervaringen met ons.

Laat Hulplijn Vastgoed je helpen met goede ideeën voor veilig wonen….

Klik hier voor een afspraak!Bespreek uw mogelijkheden

met één van onze experts in een gratis eerste consult

Wij staan klaar om u te helpen met uw huis probleem.

 

Wilt u vaker een blog lezen van hulplijn vastgoed? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

 

Geef een reactie