Lente verwelkomen: schoonmaak, bloemetje of meer?

Lente verwelkomen: schoonmaak, bloemetje of meer?
Lente verwelkomen

Ken je dat…. dat je vrolijk wordt omdat de winter bijna op z’n retour is, en je dolgraag de lente verwelkomen wilt?


Na de kerstvakantie stapte ik iedere ochtend weer vroeg op mijn fiets. Het viel mij op, dat het weer zo snel licht was. Op heldere dagen heerlijk genieten van de prachtige zonsopgangen; luchten die zo mooi kleuren, variërend van zacht oranje tot diep roze. De bomen, nu nog zonder bladeren, steken daar met hun zwarte silhouetten prachtig tegen af.

 

Mijn hart maakt dan een sprongetje omdat ik daar zo ontzettend blij van wordt. Het liefste wil ik de aanstaande lente verwelkomen in mijn huis. De wintersfeer mag wat mij betreft nu weggeveegd worden. En dan bedoel ik niet heel simpel een bosje narcissen of tulpen op tafel zetten (hoewel dat ook kan helpen!), maar echt de lente energie naar binnen halen: het lichte, het schone, het frisse, een nieuw begin.

Lente verwelkomen
Lente verwelkomen

 

Herken je dit? Lees dan hieronder onze zeer praktische tips:

 

de lente verwelkomen: onze tips voor in en om huis:

 1. Ramen en gordijnen:

  Deze periode is uitermate geschikt om alvast al je vitrage en gordijnen te wassen. Hang ze na het wassen vochtig op voor het raam. Wanneer je de vitrage en gordijnen direct op de plek hangt, drogen ze kreukvrij, veelal gewoon in de oude plooi. Bijkomend voordeel is dat de geur van het wasmiddel zich heerlijk door de ruimte verspreidt. Vergeet je niet om ook eerst je ramen te wassen voor je de gordijnen weer terug hangt? Twee vliegen in één klap 😉
 2. Veelpotige mede-bewoners:

  Over insecten gesproken…. Rag al je spinnenwebben lekker je huis uit. In de herfst is het spinnentijd, dus nu mag je er echt klaar mee zijn. Vind je nog levende 8-potige creaturen? Zet ze dan fijn buiten neer om daar hun leven verder te hervatten. Voor degenen die het naar vinden om de beestjes met blote handen vast te pakken…: er bestaat een hulpmiddel wat je kan helpen: de Bugaway
 3. Zet je longen eens open:

  Ben je lekker in de schoonmaakmood? Als het voorjaarszonnetje zich laat zien, zet de verwarming dan eens uit. Heerlijk om tijdens de schoonmaak je buitendeuren en ramen open te zetten, zodat de voorjaarslucht letterlijk je huis binnen kan stromen. Zelfs als het nog vriest, kun je dit doen. Omdat je actief bezig bent met de schoonmaak, zul je het niet snel koud hebben.
 4. terras, balkon en buitenmeubilair:

  En wat ook een goed idee is, om je letterlijk alvast naar buiten te richten. Wat dacht je ervan om je balkon of terras een schoonmaakbeurt te geven? Dit kun je in twee etappes doen: Laat een algenverdelger of (ecologisch) schoonmaakmiddel eerst goed inwerken. De volgende dag spoel je het weg, en voila…. Een schone en frisse uitstraling.
  Heerlijk toch om je alvast voor te bereiden op het feit dat je straks ook echt weer buiten kunt zitten en genieten van de voorjaarszon? Als je balkon of terras er weer schoon en fris uitziet, is het een idee om ook je tuinmeubilair een schoonmaakbeurt te geven. Kunststof maak je makkelijk schoon met een alledaags sopje. Het gebruik van een stoffer of borstel is veelal effectiever dan een doek. Zo bereik je alle hoekjes, gaatjes en andere moeilijke plekjes. Ook handig om mee schoon te maken is een hoge drukreiniger. Heb je houten tuinmeubelen? Zet ze alvast in de olie. Behalve dat de meubelen er weer mooi uitzien, wordt het hout opnieuw gevoed. Dit zorgt voor een langere levensduur.

 5. Schilderwerk en vorstschade:
  Nu je toch buiten bent…. dit is een optimale gelegenheid om je huis aan de buitenkant te inspecteren: ziet het schilderwerk er nog goed uit? Of ben je van plan om het schilderwerk bij te werken? En misschien dat je dit zelfs liever uitbesteedt aan een professionele onderhoudsschilder.
  En hoe is het met je gevel gesteld? Zitten alle voegen nog stevig op hun plaats of is er sprake van vorstschade? Er zijn gespecialiseerde voegbedrijven die je voegen weer netjes kunnen herstellen.
  lente verwelkomen
 6. Winterkleding en schoenen:

  Maar laten we nu toch weer even naar binnen gaan. Een hele dankbare klus is namelijk het uitzoeken van kleding en schoeisel. Vooral als je kinderen hebt die nog in de groei zijn, is het niet heel zinvol om alle winterkleding en – schoenen te bewaren voor volgend jaar. Want hoe groot is de kans dat alles dan nog past? En had je voorjaarskleding en zomerkkleding van vorig jaar weggelegd? Bekijk of die maten nog wel kloppen voor je kinderen. Zoek alvast uit wat nog maar weinig of helemaal niet gedragen wordt. Je kunt anderen hier vast heel blij mee maken.
 7. Interieur accenten:

  Nu heb je al van alles uitgezocht, schoongemaakt en je huis lekker laten luchten. Hoe fijn is het dan om jezelf eens extra te verwennen met een kleine interieurverandering met groot effect op jouw voorjaarsbeleving? De lente verwelkomen kan ook met een hele kleine ingreep maar met groot effect: andere hoesjes voor de kussens op je bank. De donkere winterkleuren eruit en de lichte voorjaarskleuren erin. Heb je nog wat tijd en energie over? Doe eens gek, en verf een van je muren in een rustige lichte lente kleur. Uiteraard stem je de kleur af op die leuke nieuwe kussenhoesjes 😀

 

Oké, oké…. Tuurlijk is de finishing touch een heerlijk voorjaarsboeket of gewoon een paar bloembolletjes die je binnen laat uitkomen; dat is ook de lente verwelkomen! Tip: gebruik glazen vazen. Hierin weerkaatst zo mooi de voorjaarszon; dat geeft nog meer licht in huis.

Mijn voorkeur gaat uit naar de hyacint, want die geurt altijd zo lekker.
Hoe zou jij het liefste het voorjaar in je huis halen?

Laat Hulplijn Vastgoed je helpen met de winter uit je huis te jagen ….

Klik hier voor een afspraak!Bespreek uw mogelijkheden

met één van onze experts in een gratis eerste consult

Wij staan klaar om u te helpen met uw huis probleem.

 

Wilt u vaker een blog lezen van hulplijn vastgoed? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

 

Geef een reactie