Winter is fijn mits goed voorbereid.

Winter is fijn mits goed voorbereid.
Winter is fijn als goed voorbereid.

Winter is gezelligheid met warmte en licht binnen

Lees hier de beste winter voorbereiding Tips

 

 

Ieder jaar gaan we door de jaargetijden, dat zal altijd zo zijn. Goede voorbereiding voorkomt vervelende situaties. Die doen zich altijd voor als je er net niet op zit te wachten. Bovendien, een goede voorbereiding kan je ook veel geld schelen in het verbruik van energie. We hebben er al eens eerder over geschreven hoe vervelend tocht in je huis kan zijn. (Help ik tocht het huis uit) Een leuk artikel met allerlei adviezen over hoe je de tocht in je huis kunt terugdringen. Een tochtvrij huis is veel prettiger om in te wonen, zeker in de winter.

 

Maar er zijn nog veel meer dingen waaraan je kunt denken om je goed voor te bereiden op de winter. De wintertijd is donkerder en kouder, dus willen we het binnen lekker warm en gezellig maken. Als Hulplijn in Vastgoed helpen wij je graag met enkele tips voor huis en tuin.

wintertijd-kaarsje
Gigner kitten

 
 

Huis

 • Centrale verwarming:
  Een schone, goed afgestelde CV ketel is veel zuiniger met energie. Tijdig laten vervangen van de ontstekers zorgt er voor dat je niet in de kou komt te zitten. Hoor je tikkelende of borrelende geluiden? Ontlucht dan de radiatoren en vul altijd het CV systeem bij. Controleer de systeemdruk regelmatig.
 • Warmte op tijd:
  Een klokthermostaat is handig. Vergeten om de thermostaat laag te draaien is er dan niet meer bij. Een half uur vóór het slapen gaan terugschakelen naar de nachtstand scheelt je veel gas. De beste nacht temperatuur is 3 tot max 7 graden lager dan de dag temperatuur. Een groter verschil tussen dag en nacht temperatuur lijkt zuiniger maar is dan niet.
 • Luchtvochtigheid:
  Opwarmen van droge lucht kost minder energie. Zorg dat je je huis ook in de winter voldoende ventileert zodat vocht naar buiten kan. Het beste is 55 tot 65 procent luchtvochtigheid. Je kunt dat controleren met een hygrometer.
 • Verlichting:
  Het daglicht is korter in de winter. Meer en langer licht aan betekent meer energieverbruik. Overweeg om zeker dié lampen die vaak en lang aan staan te vervangen door energiezuinige LED.
Winter is fijn als goed voorbereid.
 • Dakgoten: Zorg dat de dakgoten vrij zijn van bladeren en ander afval. Anders kan het water niet goed doorstromen. Bij bevriezing leidt dat tot schade aan zowel goot als dak.
 
 • Verborgen daklekkage:
  Nattigheid onder de dakpannen kan, zeker als het lang duurt, houtrot veroorzaken. Slecht voor de balken die het dak steunen. Zijn hout en eventuele isolatie nat dan zorgt dat ook voor sterke vermindering van de isolerende werking: Vervang poreuze en gebroken dakpannen, controleer op zwerfvuil in kilgoten.
 • Buitenkraan:
  Sluit eventuele buitenkranen af, laat ze leeg lopen door de aftapkraan open te zetten. Laat de buitenkraan open staan gedurende de winter zodat het afsluitrubbertje niet stuk gaat.

 

Nu we het toch even hebben over een buitenkraan. Als je een tuin hebt is daar ook het één en ander voor te bereiden. Het voorjaar is dan een fijne tijd waar van alles weer zal uitlopen…

Tuin

 • Onkruid:
  Verwijder alle onkruid. Als u dit niet doet, bestaat de kans dat het in het voorjaar nog veel erger terugkomt.
 • Planten:
  Bescherm gevoelige planten tegen de kou door bijvoorbeeld stro over de bodem rondom de planten te strooien.
 • Gras:
  Laat het gras iets langer groeien dan normaal. Op die manier ontstaat er een betere isolatie tegen de kou.

En vergeet niet dat de winter ook een tijd is van genieten, van knus bij elkaar zijn, samen een bordspelletje doen en zo meer. Een gezellige warme sfeer in huis draagt daar zeker toe bij. Leg eens een lekkere warme deken op de bank of wat extra kussentjes. Zorg voor wat geurkaarsen, mmm… Hoe gezellig zijn die extra lichtjes rond kersttijd. Veel winkels hebben allerlei extra’s te koop om je te helpen de winter fijn door te komen…

Wij van Hulplijn Vastgoed wensen je alvast een heerlijke tijd toe!!

Laat Hulplijn Vastgoed je helpen met een goede voorbereiding op de winter!

Klik hier voor een afspraak!Bespreek uw mogelijkheden

met één van onze experts in een gratis eerste consult

Wij staan klaar om u te helpen met uw huis probleem.

 

Wilt u vaker een blog lezen van hulplijn vastgoed? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

 

Geef een reactie